O nama

Tvrtku Basilur Tea osnovao je iskusan i stručan dr. Gamini Abeywickrama koji već desetljećima proizvodi i izvozi najkvalitetniji cejlonski čaj. Cilj i želja mu je bila da cijeli svijet upozna s jedinstvenim darom cejlonskog čaja. No htio je to učiniti na sasvim poseban način. Želio je da čaj postane više od napitka i bude – jedinstveno iskustvo.

Stoga je udružio snage s kreativnim direktorom Andreyem Mareevom, čiji je majstorski dizajn, jedan od najboljih u svjetskoj industriji čaja, zaokružio priču o postanku brenda Basilur Tea!

Ponosimo se najkvalitetnijim cejlonskim čajevima kao i jedinstvenim proizvodima koje nudimo, a koji su desetljećima pažljivo razvijani uz snagu izvrsnosti i inovacija.

Korištenjem vrhunske tehnologije, kreativnosti te stalnim razvojem i istraživanjima, naši su proizvodi utjelovljenje luksuznih elemenata najboljih čajeva na svijetu.

U našem modernom proizvodnom pogonu, kao i zahvaljujući beskompromisnom procesu kontrole kvalitete, proizvodimo velik izbor premium čajeva koji se izvoze diljem svijeta.

Stalne inovacije, jedinstvenost u dizajnu ambalaže, kao i premium čajne mješavine, pozicionirali su globalno naše ekskluzivne proizvode na sam vrh kvalitete i inovativnosti. Ovu činjenicu potvrđuje sve veći broj svjetskih priznanja i nagrada za Basilur.

Vjerujemo da bi uživanje u čaju trebao biti svakodnevni ritual opuštanja te zajedništva s obitelji i prijateljima. Svaki naš proizvod oslikava baš tu ideju svakodnevnog slavlja i radosti. U našoj je ponudi velik izbor čajeva za svaku priliku, svako godišnje doba ili osobno slavlje.

Iskusni poznavatelji čaja diljem svijeta smatraju Basilur čajeve “nezemaljskim iskustvom” jer svaki od njih ima svoju posebnost, jedinstvene karakteristike te nijanse okusa i arome.

Od duboko tamnog i aromatičnog čaja, do prozračnih napitaka čije arome podsjećaju na fini šampanjac…sve su to različite varijante najdragocjenijih darova prirode!

Naš moderan proizvodni pogon

Premium kvaliteta čaja koji nudimo našim kupcima naš je apsolutni prioritet. Zbog toga smo osigurali najsuvremeniji proizvodni pogon koji zadovoljava najstrože zahtjeve kontrole kvalitete te sanitarne i higijenske zahtjeve, za sve naše proizvode. Proizvodni pogon je smješten u Kelaniyi, Šri Lanka, na prostranoj parceli okruženoj bujnim zelenilom, što našim zaposlenicima pruža jedinstveno radno okruženje.

Osim najsuvremenijeg proizvodnog pogona i laboratorija koji osigurava kvalitetu i sigurnost proizvoda, u našem su timu i iskusni kušači čaja ‘A kategorije’. Potaknuti snagom naše vizije, nastavljamo i dalje uvoditi inovativna rješenja u industriju čaja diljem svijeta.