Što bi se dogodilo da svaki dan pijemo biljne čajeve

Što bi se dogodilo da pijete svaki dan biljni čaj
Biljni čajevi su poznati kao blagotvorni napitci već više od dva tisućljeća. Najraniji zapisi dokazuju da su Kinezi koristili biljni čaj kao prirodnu remediju za brojne fizičke i mentalne neravnoteže organizma. Biljni čajevi su dugo bili dostupni samo u azijskim zemljama no u Europu su ih donijeli istraživači u 17. stoljeću koji su otkrili mnoge nove vrste biljnih čajeva.
Danas, u 21. stoljeću, biljni čaj je dostupan širom svijeta! Iako je poznat kao čaj, biljni čaj se zapravo ne proizvodi od biljke čaja pod nazivom Camellia Sinensis, već se dobiva infuzijom biljaka.
Spravljaju se brojne mješavine dodavanjem različitih začina te drugih jestivih i blagotvornih biljaka. Konzumacija biljnog čaja nije ograničena na jedno ili dva godišnja doba jer to je napitak prikladan za uživanje tijekom cijele godine. Budući da biljni čaj ne sadrži kofein, može se konzumirati svakodnevno pa čak i više puta dnevno!
Što bi se dogodilo da pijete svaki dan biljni čaj
Dakle, što bi se dogodilo vašim organizmom kada biste svakodnevno pili biljne čajeve? Mnogo toga! Evo kakve promjene možete očekivati ako se odlučite svaki dan popiti šalicu biljnog čaja.

 

Poticaj imunološkom sustavu

I dan danas se biljni čajevi koriste za ublažavanje simptoma raznih bolesti poput prehlade i gripe. U tim je slučajevima najčešća korištena vrsta čaja ehinacea, jer ima antivirusna svojstva. Echinacea također pomaže u jačanju imunološkog sustava. Ovaj čaj može djelovati i preventivno.
Što bi se dogodilo da pijete svaki dan biljni čaj

 

Gubitak suvišnih kilograma i bolji osjećaj

Biljni čajevi od limunske trave idealni su za mršavljenje jer pomažu u sagorijevanju nepotrebnih masnoća te ubrzavaju metabolizam. Ako vam ne odgovara citrusni okus limunske trave, preporučujemo čaj od maslačka. Istraživanja pokazuju da je maslačak također izvrstan za mršavljenje te regulaciju problema s probavom.
Što bi se dogodilo da pijete svaki dan biljni čaj
Što bi se dogodilo da pijete svaki dan biljni čaj

 

Ublažavanje stresa

Svakodnevni stres kojem smo izloženi dio je svakodnevice modernog života i zato je mentalno zdravlje i stabilnost izuzetno važno. Šalica umirujućeg biljnog čaja poput čaja od kamilice ili čaja od lavande pomoći će vam opustiti tijelo i relaksirati se nakon napornog dana.

 

Briga za sebe iznutra i izvana

Poznato je da biljni čaj pomaže u borbi protiv akni i smanjuje ožiljke. Dobar bi odabir bio Rooibos čaj jer sadrži antioksidanse i ima antibakterijska svojstva te čaj od metvice jer pomaže kod ublažavanja problema s prištićima i drugim kožnim nepravilnostima.
Što bi se dogodilo da pijete svaki dan biljni čaj

 

Antioksidativno djelovanje za podršku mladolikosti

Biljni čaj obiluje antioksidansima koji pomažu stanicama da se zaštite od oštećenja uzrokovanih oksidacijom. To pogoduje zdravlju i ljepoti kože. Antioksidansi izbacuju toksine iz tijela i čiste kožu te usporavaju proces starenja. Poznato je da čaj od moringe sadrži mnogo antioksidansa koji pomažu poboljšanju kvalitete kože i kose smanjujući oksidativni stres u organizmu.
Što bi se dogodilo da pijete svaki dan biljni čaj

 

Biljni čaj ima malo kalorija, svega 37 kalorija na 100 grama, dok voda ima nula kalorija. No čaj ima mnogo bolji okus od obične vode. Postoji mnogo vrsta biljnih čajeva s različitim okusima koji svaki gutljaj čine ugodnim i opuštajućim. Osvježavaju tijekom ljetne sezone, ali i osnažuju i zagrijavaju tijekom zime. Biljni čajevi djeluju blagotvorno na zdravlje želuca i probave što je temelj zdravlja čitavog organizma.

 

Istražite široku ponudu Tipson biljnih čajeva za užitak te fizičku i mentalnu ravnotežu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Unimex internet trgovine, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).