Zašto je zdravo piti zeleni čaj

Zašto je zdravo piti zeleni čaj

Bez obzira na godišnje doba, šalica kvalitetnog čaja uvijek je dobra ideja jer u njemu možete uživati u toploj ili osvježavajućoj hladnoj verziji. No osim što donosi okrjepu, čaj ima i mnoge druge kvalitete koje mogu unaprijediti vaše zdravlje. Pogotovo zeleni čaj, što su dokazala i brojna istraživanja.

Tajna je u nutritivnom bogatstvu koje sadrži zeleni čaj. Bogat je izvor flavonoida, bioaktivnih spojeva koji mogu smanjiti oksidativni stres, ublažiti upale i pružiti druge zdravstvene prednosti. Evo kako vas zeleni čaj može osnažiti i podržati vašu vitalnost!

Anti-aging djelovanje katehina iz zelenog čaja

Antioksidansi su blagotvorni prirodni kemijski spojevi koji štite stanice od oksidativnog stresa pa stoga imaju anti-aging djelovanje. Iako povrće i voće također sadrži antioksidanse, prema istraživanjima, zeleni čaj ih sadrži jedinstvenu i moćnu vrstu antioksidansa poznatih pod nazivom – katehini.

Zašto je zdravo piti zeleni čaj

Zeleni čaj kao pomoć kod mršavljenja

Osim što je izvrstan kao revitalizirajući i regenerativan napitak, zeleni čaj je i odlična pomoć pri regulaciji tjelesne težine s obzirom na to da ubrzava metabolizam i podržava sagorijevanje kalorija. Ako koristite zeleni čaj za mršavljenje, najučinkovitiji je kada se kombinira s fizičkom aktivnošću pa vam preporučujemo da koristite zeleni čaj kao napitak tijekom i/ili poslije treninga ili neke druge fizičke aktivnosti.

Zašto je zdravo piti zeleni čaj

Antistresno djelovanje L-teanina iz zelenog čaja

Jeste li znali da je još prije više od tisuću godina zeleni čaj bio korišten u Japanu kao pomoć pri meditaciji? Tijekom dugih sati sjedenja, redovnici bi pili zeleni čaj kako bi ostali budni, ali ujedno smireni i fokusirani.

Moderna znanost nedavno je potvrdila pouke ove stoljetne tradicije. Zeleni čaj je bogat L-teaninom, rijetkom aminokiselinom koja potiče stanje opuštenosti, pozitivno djelujući na funkcije mozga. L-teanin može podržati bolje pamćenje, koncentraciju i učenje pa ga preporučujemo studentima i zaposlenim osobama kojima će pomoći održati mentalnu ravnotežu i potaknuti kognitivne funkcije.

Mnogo je zdravstvenih prednosti uživanja u zelenom čaju, a mi smo u Basiluru dali sve od sebe da proizvedemo najkvalitetniji zeleni čaj koji ima očuvane sve blagotvorne sastojke. Istražite našu kolekciju zelenih čajeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Unimex internet trgovine, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).