Kako se pravilno kuha Tipson čaj

Zeleni čaj matcha đumbir&cimet organski

Naša je glavna motivacija i cilj podržati vas u fitness ciljevima kao i općenito u zdravom životu. Podsjećamo vas da je također važno usporiti i uživati u malim zadovoljstvima poput ispijanja šalice savršenog čaja. Ovaj će vam zdravi ritual pomoći da se opustite.

Čaj je sastavni dio našeg svakodnevnog života i bez obzira na to koji je vaš omiljeni čaj ili kada ga pijete, vjerujemo da bi svatko trebao imati tu savršenu šalicu koju pije u miru, svaki dan. Postoji mnogo načina kako napraviti idealnu šalicu čaja i svatko ima svoj omiljeni način ili jednostavno način na koji ga je naučila baka! Evo naše savršene metode za pripremu.

S obzirom na to da se ovaj napitak sastoji od 99% vode, vjerujemo da je upravo kvaliteta vode, uz odabir kvalitetnog čaja – ključna.

Napunite kuhalo svježom hladnom vodom i zakuhajte. Nikada nemojte koristiti prethodno prokuhanu ili destiliranu vodu. Većina nas griješi u tome što koristi već korištenu vodu koja je ostala u kuhalu i nju ponovno prokuha. Dajte sve od sebe da to ne činite! Ponovnim prokuhavanjem gubi se sav kisik pa je stoga rezultat šalica čaja koja ima pomalo metalni okus.

Kako pravilno skuhati Tipson čaj

Prije nego što krenete na spravljanje svoje šalice Tipson čaja, ključno je nabaviti pravu vrstu šalice! Nemojte koristiti plastiku jer će se tanini iz čaja zalijepiti za rub šalice. Također, ne preporučujemo da koristite metalne šalice jer će se metalni okus prenijeti na vaš čaj i pokvariti doživljaj. Mnogi koriste keramiku, i iako to nije loša opcija, porozna tekstura keramike rezultira time da se vaš čaj prebrzo hladi.

Dakle, osim ako ne planirate popiti svoje piće brzo, ne preporučujemo ni keramičku šalicu. Najbolja opcija je porculan. Porculanska šalica zadržat će vaš čaj svježim, punim arome i ukusnim te će ga najduže zadržati na pravoj temperaturi!

Jeste li znali da su se upravo porculanske šalice koristile za posluživanje čaja kada je došao iz Kine u Ujedinjeno Kraljevstvo?

Kako pravilno skuhati Tipson čaj

Nakon što imate spremnu vruću vodu, prelazimo na fazu pripreme! Koliko dugo ćete ostaviti čaj u šalici značajno ovisi o vrsti čaja, pa svakako potražite upute za namakanje. Svi naši proizvodi imaju jasno označene upute za kuhanje, uključujući idealno vrijeme za namakanje čaja. Stavite vrećicu čaja u šalicu i ulijte svježe prokuhanu vodu kako bi bila što je moguće bliže optimalnoj temperaturi. Držite vrećicu u šalici sukladno uputama za pripremu čaja. Iskoristite to vrijeme da odaberete zdravu grickalicu koja savršeno pristaje uz vašu svježe pripremljenu Tipson biljnu infuziju!

Kako pravilno skuhati Tipson čaj

Kako pravilno skuhati Tipson čaj

Upute za pripremu Tipson’s Organic Matcha s medom i limunom

Prije nego što poslužite čaj, ne zaboravite izvaditi vrećicu čaja iz šalice ili vrećice iz posude jer ako ga ostavite predugo, bit će previše jak i imat će gorak okus. Nemojte ga miješati i nikako ga nemojte cijediti. To će osloboditi tanine koji će opet rezultirati gorkim okusom.

Kako pravilno skuhati Tipson čaj

Kada je vaša idealna šalica čaja spremna, vrijeme za opuštanje i uživanje! Najbolja temperatura na kojoj treba piti čaj je oko 65 stupnjeva Celzijusa, iako to može varirati. Čaj ne smije biti prevruć jer nećete moći osjetiti okus. Idealnu temperaturu najbolje je odrediti prema onome što vama najviše odgovara. Iako ove smjernice mogu pomoći da se približite savršenoj šalici čaja, na kraju ona treba biti baš onakva kakva vama najviše odgovara. I zato eksperimentirajte s različitim varijacijama dok ne postignete idealne omjere.

Provjerite našu široku ponudu Tipson organskih čajeva – biljnih infuzija (biljnih čajeva), wellness čajeva ili zelenih Matcha čajeva i iskoristite naše savjete koji će vam pomoći da iz svake vrste čaja izvučete maksimum za vaš užitak i relaksaciju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Unimex internet trgovine, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).